Wintervakantie’s in Europa

Themetripper heeft reizen en prachtige vakanties over de hele wereld.  We gaan nog niet allemaal weer ver weg over de wereld reizen, dus het wordt het prachtige Europa ontdekken in de winter. En dat is geen straf, want Europa is groot aan de verscheidenheid aan het natuur en cultuur. Er zijn ontzettend veel prachtige winterbestemmingen in Europa. Velen kennen Europa natuurlijk van vakanties, maar dat is mogelijk vaak in de zomer. Natuurlijk hebben we voor de winterbestemmingen in Europa vooral Frankrijk, Italie, Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland in ons hoofd. Vele wintersporters gaan naar deze landen voor hun wintersport in hotel, gasthaus of appartement. Maar er zijn meerdere landen, waar we niet direct aan denken, voor een winterbestemming.  Je hoeft natuurlijk niet te skiën.  Dat is overal wel mogelijk maar Andorra, Lapland en Groenland zijn bijvoorbeeld landen waar je ook genoeg andere winterse activiteit kan doen. Wij hebben top keuze voor wintervakantie’s  in Europa.  

kerst met familie
kerst met familie

Weekend of Weekje

In de  winter en herfst kan je nog vele landen bezoeken in Europa, voor een weekendje of weekje genieten. Kijk vooral bij onze autoreizen en de vakantieparkenJe kan zelf je route bepalen maar ook je huisje en waar je wilt zijn voor welke prijs.  Heerlijk niets moeten en genieten van de winter in een ander land. Het wandelen in de sneeuw, ontdekken van leuke dorpjes en stadjes, misschien wel de kerstmarkten in de buurt.

Kerstmarkten

De vele kerstmarkten zijn ook ontzettend leuk om te bezoeken in Nederland, maar ook in Duitsland. Vele leuke markten, maar ieder zijn eigen sfeer. Opwarmen aan de gluhwein, warme chocolademelk of een andere lokaal drankje. Genieten van de lampjes, muziek en leuke kraampjes.  De kerstmarkten kan je bezoeken vanuit je vakantiewoning uit de buurt, of je boekt een leuke kerstmarkt busreis en er zijn zelfs kerstcruises.  Heerlijk weg met de kerst of de dagen om kerst. Eens kerstvieren in een ander land en omgeving. Gewoon doen!

Wintersport

Waar je heen gaat is natuurlijk ook bepalend wat je gaat doen. Voor de wintersport kan je naar de landen die bekend staan voor veel ski plezier: Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Andorra , Noorwegen, Bulgarije, Finland, Slovenië, Tsjechië, Zweden en Oostenrijk. Dit zijn top wintervakanties in Europa.

Vakantiewoning in  winters Europa Wij hebben prachtige accommodaties in bijna alle bekende plaatsen en regio’s van de landen.  Kijk bij wintersport en autoreizen. Kijk voor al wat bij jou past! Maar kijk ons naar een bestemming waar je niet in eerste instantie over nadenkt: Slovenië, Tsjechië… wat dacht je van Zweden. Misschien ben je er in de zomer al een paar keer geweest, maar nooit bedacht om er voor de wintersport heen te gaan. Laat je vooral verrassen in deze land! Want het zijn top recensies die wij terug krijgen.

Actieve vakanties in Europa

De actieve vakanties bieden wij aan over de hele wereld, maar ook in Europa zijn mooie bestemmingen. Bijvoorbeeld verschillende bergsporten in Italië of een rondreis door Lapland.  Geniet met je familie in het winterse Noorden. Met elkaar ijsvissen, het Noorderlicht bewonderen, op een slee achter een roedel husky’s aan, veel sneeuw en nog veel meer.  Het wordt een onvergetelijke vakantie en ook geschikt voor kinderen.

Ook een stedentrip kan in de herfst en winter een goede optie zijn om Europa te ontdekken oa: Rome, Krakau, Valencia, Wenen, Praag, ST Petersburg en vele andere indrukwekkende en prachtige steden. Deze steden in Europa zijn in de winter zeer sfeervol en genieten van de komende kerst. Maar ook daarvoor en ernaar zijn het steden waar het gezellig is. Een stedentrip is altijd er leuk en druk. Maar in de winter is het helemaal speciaal, omdat in avond alle lichten branden en als er sneeuw ligt het nog sfeervoller is.  Kies ook eens een stad zoals Krakau, laat je verrassen!

Lapland
Lapland

Wandelvakanties in Europa

Ook enkele van onze wandelvakanties zijn geschikt om in de herfst of winter te lopen. Vooral in de herfst en begin van zomer zijn de zuidelijke land van Europa een goede bestemming. Wandelen doet bijna iedereen in zijn vakantie, maar een wandelvakantie daar denken niet veel mensen aan. Maar dat kan natuurlijk prima. In de winter in de winterse landen is het niet echt optimaal, maar in de zuidelijke landen is het juist in de herfst, winter en voorjaar wel haalbaar, vooral in verband met de temperatuur. Veel mensen die al wandelvakantie hebben gedaan, gingen je voor naar Portugal. Een prachtig wandelland, maar ook de Azoren en Madeira horen bij Portugal en dat zijn fantastische eiland om te wandelen. Maar natuurlijk ook om te  genieten en de cultuur en geschiedenis te ontdekken.

Luxere expedities

Voor de luxere expedities in Europa hebben we avontuurlijke reizen. Dus vergeet niet hier even te kijken. IJsland, Groenland…. niet je eerste keuze waarschijnlijk, maar je vergist je. Je denkt dat je aan de andere kant van de wereld bent, maar je bent er zo. Een compleet andere wereld, maar zo indrukwekkend mooi. De rust en ruimte… dat je niet overal mensen tegenkomt. Iedereen die op Groenland en IJsland zijn geweest, zijn direct ambassadeurs voor de eilanden.  Kijk snel eens en laat je inspireren om een reis te boeken.  

Kijk hier voor de vele mogelijkheden om naar IJsland te reizen en te ontdekken. Individueel of in een groep. 

Groenland
Groenland

Luxe vakantie villa in Noord-Frankrijk

Natuurlijk kan je ook een heerlijke luxe villa huren. Ook in Noord-Frankrijk heb je prachtige villa’s voor een verblijf in de winter. Een villa huren,  bedenken we altijd voor de zomer. Maar in de winter en met name in de kerstvakantie is dat natuurlijk een prachtige idee. Noord-Frankrijk is prachtig en niet ver rijden. Geniet van de rust en je mooie villa en ga erop uit als je zin hebt.