Wandelvakanties
Wandelend kom je op de mooiste plekken, die je op geen andere manier van reizen beleeft. Intens en actief genieten van de buitenlucht en je omgeving op eigen tempo.

 
 
 
Wandelvakanties
Wandelend kom je op de mooiste plekken, die je op geen andere manier van reizen beleeft. Intens en actief genieten van de buitenlucht en je omgeving op eigen tempo.

 
 
 
Ga naar Eye4Cycling.nl

Alle Wandelvakanties

Continenten
Landen
Regio's
Plaatsen
Prijs
Sorteren
Sorteren
Nepal,

Rondreis Nepal met trekking, 20 dagen

€ 2.195,00
Wales,

Wandelreis Wales, 8 dagen

€ 1.395,00
Costa Rica,

Wandel- en Fietsreis Costa Rica, 14 dagen

€ 2.795,00
Spanje,

Wandelreis Andalusië – Spanje, 8 dagen

€ 1.195,00
Spanje,

Wandelreis Tenerife & La Gomera – Spanje, 8 dagen

€ 1.495,00
Ierland,

Wandelreis Ierland 8 dagen

€ 1.895,00
IJsland,

Wandelreis IJsland, 11 dagen

€ 2.595,00
Italië,

Wandelreis Cinque Terre – Italië, 8 dagen

€ 1.395,00
Italië,

Wandelreis Amalfikust – Italië, 8 dagen

€ 1.545,00
Marokko,

Wandelreis Marokko, 8 dagen

€ 995,00
Nepal,

Wandel- en fietsreis Nepal, 17 dagen

€ 2.595,00

Wandelreis Noorwegen, 8 dagen

€ 2.295,00
Portugal,

Wandelreis Madeira – Portugal, 8 dagen

€ 1.295,00
Azoren,

Wandelreis Azoren – Portugal, 14 dagen

€ 1.795,00
Portugal,

Wandelreis Algarve – Portugal, 8 dagen

€ 1.395,00
Schotland,

Wandelreis Schotland, 8 dagen

€ 1.695,00
Spanje,

Wandelreis Noord-Spanje, 8 dagen

€ 1.545,00

Wandelreis Mallorca, 8 dagen

€ 1.295,00
Georgië,

Wandelreis Georgië, 10 dagen

€ 1.595,00
Albanië,

Wandelreis Albanië, 8dgn

€ 1.345,00
Andorra,

Wandelreis Andorra, 8 dgn

€ 1.245,00

Wandelreis Bulgarije

€ 1.195,00

Wandelen is gezond

De ervaring van wandelen is uniek, suggereert onderzoek, en biedt voordelen die verder gaan dan wat u krijgt van normale lichaamsbeweging. Het geeft niet alleen zuurstof aan je hart, het helpt je geest scherper te houden, je lichaam rustiger, je creativiteit levendiger en je relaties gelukkiger.

Lopen is over het algemeen een oefening die u buiten doet in een stedelijke of voorstedelijke omgeving, of binnenshuis in een sportschool op een baan of loopband. Wandelen daarentegen is wandelen in de buitenlucht en over natuurlijk terrein. Tijdens het wandelen zult u meestal hoogteverschillen tegenkomen, maar niet noodzakelijkerwijs tijdens het lopen.

Het beste wat u tijdens het wandelen kunt doen, is de "gouden regel" onthouden: behandel anderen zoals u zelf behandeld wilt worden. Hier zijn enkele hoofdpunten van wandeletiquette. Wandelaars die bergop komen hebben voorrang. Als je het pad afdaalt, stap dan opzij en geef ruimte aan de mensen die naar boven klimmen

Een van de beste manieren om een ​​land te verkennen is te voet, dus trek je schoenen aan!

Of het nu gaat om het bedwingen van een berg, het doorkruisen van afgelegen dorpen of dieper de jungle ingaan, wandelen geeft je gegarandeerd het gevoel een bonafide ontdekkingsreiziger te zijn. Of het nu een duizelingwekkende bergpas is of een kronkelende route door glooiende heuvels, de beste wandelpaden ter wereld smeken om ontdekt te worden, ongeacht je ervaring of fitnessniveau.

Hoe word ik fit voor een wandelvakantie?

Streef naar minimaal drie keer per week  te wandelen en bouw dit op door langere wandelingen te maken als je tijd hebt, of gewoon sneller te lopen als je geen tijd hebt. Hoe dan ook, je conditie zal toenemen. Probeer ook de verwachte omstandigheden na te bootsen in je training. Wordt het heuvelachtig, zanderig, rotsachtig waar je heen gaat?

Wat zijn de beste maanden om te wandelen in Europa?
Beste tijd van het jaar: april tot oktober. In het voor- en najaar is de kans op regen groter en tegen het einde van oktober worden de dagen korter. In de zomer heb je echter te maken met muggen. Ik wandelde het in de derde week van september en vond het geweldig, dus ik denk dat de herfst een goed moment is om het te doen.

Wat is de beroemdste wandel route  in Europa?

De Camino de Santiago, of Jacobsweg, is een reeks wandelingen door heel Europa die allemaal uitmonden in Santiago de Compostela in Noord-Spanje. Elke route voert je door spectaculaire landschappen en landschappen, maar een van de meest populaire is de Camino Frances.

Wat is de moeilijkste wandeling in Europa?
GR 20 – Frankrijk

De route Grande Randonnée (GR) 20, bijgenaamd "Europa's zwaarste langeafstandstocht", is een langeafstandsroute die diagonaal Corsica, een Frans eiland in de Middellandse Zee, doorkruist. Met een maximale hoogte van 2134 m volgt de GR 20-route de bergen die Corsica in tweeën delen.

Wat is de mooiste trail van Europa?
De Matterhorn Trek is beschreven als een van de mooiste trektochten ter wereld, langs vele oude paden die de Zwitserse Alpen en Italiaanse valleien eeuwenlang met elkaar hebben verbonden.

Waarom wandelen in de bergen zo mooi is!