Ontdek het adembenemende IJsland
Ontdek het adembenemende IJsland

Ontdek het adembenemende IJsland

IJsland  zo indrukwekkend anders

 

Adembenemende IJsland, dat klinkt veel mensen vreemd in de oren. Waarom IJsland.. koud, ijs, duur.. niet inspirerend voor een vakantie.  Maar niets is minder waar, het is zo prachtig. De natuur is grillig en lief, donker en doorschijnend glas en daarom zo mooi. Ontdek adembenemend IJsland.

Kijk hier voor de rondreizen door IJsland  

 

Reykjavik

De prachtige hoofdstad Reykjavik is niet wat je verwacht van een hoofdstad van een land.  Het is een prachtige, gemoedelijke en oude stad. Waar je rustig uren kunt wandelen in de levendige winkelstraten en moderne uitgaansgelegenheden. Er zijn vele Musea verdeeld door de stad: moderne kunst, cultuur, Vikingen en natuurlijk een bezoekje naar het Museum cafe in de haven van de stad. De hoofdstad biedt moois voor jong en oud.

 

Geiser, Gletschers en Watervallen

 

In een fascinerende omgeving van lavavelden, grillige rotsformaties en bergen ligt de bekendste kloof van het eiland: het Nationale park Thingvellir.

Tevens indrukwekkend is de Gouden-Cirkel route. In dit gebied ligt de Geiser. De bekendste heetwaterbron ter wereld, die nog maar enkele keren per dag uitbarst. Verder zijn er borrelende poelen en hete bronnen en de actieve geiser Strokkur.

Ijsland Fjarda Gletsjermeer Jokullsarlon Djoser

Kirkjubæjarklausturi is prachtig en bezoek aan Fjardrargljufur,  waar je onder voorbehoud van weersomstandigheden een wandeling maken (niet mogelijk in december en januari). De kilometers lange kloof is uitgesleten door de rivier de Fjarda. Wat je ook niet moet missen is het imposante gletsjermeer Jökullsarlón.

Kijk hier voor de rondreizen door IJsland

Warm water bronnen

De warmwaterbronnen zijn heerlijk om heen te gaan en ontspannend  Het zijn kleinschalige warmwaterbronnen waar al zo’n honderd jaar IJslanders uit de buurt badderen. Bij Laugarvatn kun je in het gelijknamige meer afkoelen van je bezoek aan de sauna of het stoombad. Bij Secret Lagoon is een wandelpad aangelegd tussen de bronnen.

Noorderlicht

Natuurlijk ga je ook naar IJsland om het Noorderlicht te zien. Ontdek het adembenemende IJsland.

IJsland is een land van  bergen, diepe ravijnen,  gletsjers en heldere beekjes,  watervallen, sneeuw en zoveel moois.  Wat ook opvalt is dat IJsland van hun land houden en natuur. Geen schreeuwende, gekleurde en grote reclameborden langs wegen of bij bezienswaardigheden.

IJsland is een sprookje en moet je gezien hebben.

Kijk hier voor de rondreizen door IJsland  

 

 

Meer Magazine

Camper reis

Camperreis  door West-Amerika

€ 0,00
kerst

Waar vier jij kerst?

€ 0,00
wintersport duitsland

Wintersport in Duitsland ideaal

€ 0,00