Fietsvakanties in Nederland: 5 avontuurlijke routes door de prachtige natuur
Fietsvakanties in Nederland: 5 avontuurlijke routes door de prachtige natuur

Fietsvakanties in Nederland: 5 avontuurlijke routes door de prachtige natuur

Voor een avontuurlijke, actieve vakantie hoef je niet naar verre oorden. Ook dichtbij kun je prachtige ontdekkingstochten maken door de natuur. Nederland is een ideaal land voor een fietsvakantie. Van een week of meer, maar ook een weekendje er tussenuit, even lekker die pedalen rondtrappen in de frisse buitenlucht. Zelf een fietsvakantie organiseren in Nederland is niet moeilijk, dankzij het uitstekende netwerk van fietsknooppunten en de bewegwijzerde Langeafstand Fietsroutes die ons land te bieden heeft. 

De Veluwe van boven (65,6 km)

Ontdek de Veluwe tijdens deze fietsroute op een hele andere manier! In de omgeving van Lunteren en Kootwijk kom je namelijk langs verschillende uitzichtpunten. Ontdek het landschap van boven of spot de dieren vanaf een van de wildkijkschermen die je onderweg passeert. Wil je de route onderweg korter maken of juist verlengen? Op elk knooppunt vind je een kaart op het informatiepaneel en kun je zelf eenvoudig de route aanpassen. Maak je fietsvakantie echt compleet met een hotelovernachting op de Veluwe!

Elfstedenfietsroute (264,2 km)

De tocht der tochten is natuurlijk die langs de elf steden van Friesland. Bij gebrek aan strenge winters niet alleen voor schaatsers, maar ook voor fietsers! Over een afstand van zo’n 265 kilometer geniet je van het weidse Friese land. De fietsroute start in Leeuwarden, maar je kunt de fietsroute in elke stad van de Elfsteden oppakken of een deel ervan fietsen. De route is in een dag fietsen als je stevig doortrapt. Maar het is natuurlijk veel leuker om onderweg te overnachten op bijzondere plekjes en alle Elfsteden te bezoeken. Met deze fietsvakantie ga je Fryslând pas écht beleven! 

Rondje Terschelling (46 km)

Uitgestrekte wadden, robuuste strandvlakten, natte duinvalleien, gemengde bossen, kwelders, polders, heide en moerassen maken je vakantie op Terschelling een unieke natuurbelevenis. En daar hoort natuurlijk een rondje fietsen bij! De start en finish van deze fietsroute is in de haven van West-Terschelling. Onderweg passeer je idyllische dorpjes en de prachtige natuurgebieden van het eiland. Wie het avontuur echt wil aan gaan kan een fatbike huren en de elementen van het strand trotsteren.

Vechtdalroute (230 km)

De rijk meanderende Overijsselse Vecht is het middelpunt van deze fietsroute. Tussen de monding bij Zwolle en de bron bij het Duitse Darfeld slingert deze tocht langs het heldere kabelende water van deze rivier. Terwijl boerenweggetjes en fietspaden je steeds verder landinwaarts voeren, maak je kennis met een drietal eigengereide streken: Salland, Graafschap Bentheim en Münsterland. De route kun je in verschillende dagtrajecten volgen. 

Vechtdalroute

Geul en Gulproute (48 km)

In het hart van het Zuid-Limburg, langs de Geul en de Gulp, sieren kastelen en watermolens het rijkgeschakeerde landschap nog eens extra. Maar je fietst ook over het Plateau van Margraten, waar naast akkers en weilanden ook boomgaarden zijn. De fietsroute gaat ook door de omgeving van – maar niet over het traject van – de ‘beruchte’ Keutenberg. Deze anderhalve kilometer lange klim was vaak een van de venijnige kuitenbijters in de wielerklassieker De Amstel Goldrace.

 

Meer Magazine

BE,
Oost Vlaanderen

Ibis Gent Centrum Opera

€ 136,00
DE,
Hamburg

IntercityHotel Hamburg Barmbek

€ 335,00
DE,
Saksen

IntercityHotel Leipzig

€ 101,00