Autoreis door heel Zwitserland
Autoreis door heel Zwitserland

Autoreis door heel Zwitserland

9 daagse autoreis door Zwitserland
9 daagse autoreis door Zwitserland

Een 9 daagse autoreis door het verassende Zwitserland. Een land met vele talen, prachtige bergen, meren, heerlijk eten … dit moet je eens ervaren. 

Klik hier om deze onvergetelijke reis te boeken

Start van de reis

De autoreis door heel Zwitserland begint in Sankt Gallen. Daar begint het met een bezoek aan de grootste waterval van Europa. Daarna naar het beroemde middeleeuwse abdij bibliotheek. Die maakt veel indruk of je nu wel of niet van boeken houdt en het stadje zelf is de meer dan de moeite waard.

Waterval St Gallen Zwitserland
Waterval Sankt Gallen Zwitserland

De Kathedraal en geschilderde erkers behoren tot cultureel erfgoed van Unesco. Je hebt alle tijd om het stadje te ontdekken, want je blijft er overnachten. 

Zwitsere folklore

Ontdek Davos

De volgende dag ga je verder naar Davos. Via  het gezellige boerendorp Appenzell  , waar je even door heen moet dwalen. Verder ga je via Maienfeld waar de schrijfster van de de Heidi-verhalen haar inspiratie vond. Als je in Davos aankomt  heb je ongeveer 140 km gereden. 

Klik hier om deze onvergetelijke reis te boeken

Davos-Kloster is de hoogste stad van Europa en een stad met Koninklijke allure. Vroeger behoorde het toe aan het Habsburger rijk. Heden ten dagen komen er nog steeds Koninklijke gezinnen van de verschillende  landen in Davos voor wintersport. Dankzij je Davos Card kan je veel bezienswaardigheden tegen een reductie prijs bezoeken.  Geniet daar ook van de Zwitserse raclette en chocolade.  Deze auto reis door heel Zwitserland krijgt u geen spijt van.

raclette cheese melting with potato, salami and ham

Van Davos door naar het prachtige, en waar italiaans wordt gesproken, Lugano. Lugano en zijn meer liggen omringt door prachtige bergen en je kan er goed wandelen.  Bezoek de middeleeuwse burchten bij Bellinzona en vergeet het mooist dorpje van Zwitserland niet: Morcote. 

Lugano

Lugano stad, meer en de bergen
Lugano stad, meer en de bergen

Luzern

Vanaf Lugano gaat de reis verder naar Luzern, die aan het Vierwoudenstedenmeer ligt. Een top locatie om veel bezienswaardigheden te zien: het meer, de bergen Rigi, Pilatus en Stanserhorn en de 14 eeuws overdekte houten voetgangersweg op de Kapelbrug. 

RigiBahn

Natuurlijk is een boottocht op het meer en een rit met de RigiBahn inbegrepen bij deze indrukwekkende reis. 

Bij deze autoreis door heel Zwitserland zijn de hotel overnachtingen inclusief ontbijt en in zeer goede hotels.

Rij je weer naar huis, rijdt dan via het prachtige Basel. Een gezellige stad met veel moderne kunst. 

Klik hier om deze onvergetelijke reis te boeken

Meer Magazine

Ontdek het adembenemende IJsland

€ 0,00
Camper reis

Camperreis  door West-Amerika

€ 0,00
kerst

Waar vier jij kerst?

€ 0,00