een fietsreis langs de mooiste plekjes op de Veluwe: Grand Tour de Veluwe
een fietsreis langs de mooiste plekjes op de Veluwe: Grand Tour de Veluwe

een fietsreis langs de mooiste plekjes op de Veluwe: Grand Tour de Veluwe

Tijdens deze fietsvakantie maakt u kennis met een van de oudste landschappen van Nederland. Gevormd in de IJstijden toen gletsjers hier de heuvels opstuwden tot wallen. Later vonden de rivieren de Rijn en de Maas hier hun weg naar de Noordzee en vormden zo de Nederlandse Delta.
Omdat het gebied boven de zeespiegel ligt, vond hier al in de derde eeuw bewoning plaats door jagersvolken. Hun grafheuvels zijn in het land nog herkenbaar.
Nijmegen was een grote Romeinse vestiging en daarmee een van de oudste plaatsen van Nederland. In de omgeving van Berg en Dal, fietst u door een grote verscheidenheid aan landschappen, zoals het rivierenlandschap van Maas en Niers en het stuwwallandschap bij Groesbeek. Op de fiets langs landgoederen zoals kasteel Doornwerth en Jachthuis Sint Hubertus in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Onderweg doet u ook de hanzestad Doesburg aan en fietst u door de uitgestrekte natuurgebieden van het Montferland en het grensgebied met Duitsland. Via de Ooij-polder fietst u weer terug naar de plek waar u deze fietsvakantie bent begonnen: Berg en Dal.
Kortom, een prachtige en veelzijdige fietsvakantie door (misschien wel) het mooiste stukje Nederland!

Samenvatting

Nederland
649.00

Meer Fietsvakanties

Italië,

Fietsreis Sardinië – Italië, 8 dagen

€ 1.495,00
Marokko,

Fietsreis Marokko, 10 dagen

€ 1.395,00

Fietsreis Polen, 9 dagen

€ 1.495,00