Boottocht IJsselmeer

Genieten van de wind in haar, het geklots van water tegen je boot en genieten op het prachtige IJsselmeer!

Nederland is natuurlijk beroemd en bekend om zijn Waddenzee, IJsselmeer en veel meren. Watersport hoort bij ons. Met een sup, kano, roeiboot, fluisterboot, zeilboot, kite of vele andere manieren gaan we het water op.

Natuurlijk om de prachtige omgeving te ontdekken. Want wat in Nederland mooi vanaf het water. Je krijgt echt een andere kijk op ons land. Een boottocht IJsselmeer moet je een keer gedaan hebben.

IJsselmeer

Het IJsselmeer, met een oppervlakte van 1133 km², is het grootste meer in Nederland. Vroeger was het de Zuiderzee , die later door de afsluiting van de  afsluitdijk,  tot een meer is gemaakt. Het meer wordt gevoed door een aantal rivieren als de Amstel, de Rijn, de Vecht en de IJssel. Aan het meer liggen prachtige en soms erg oude stadjes, die geweldig zijn te bezoeken. Tevens liggen er vele leuke historische stadjes en dorpen aan het IJsselmeer, waar je kunt aanmeren en de sfeer kan proeven: Zoals Enkhuizen, Urk, Stavoren, enz.

Wat is het leuker om met je familie, vrienden groep, sport vereniging of collega’s en een boottocht op het IJsselmeer te maken.  Dan kan voor een dag, weekend, maar ook langer. Je kan meestal met de Schipper zelf je rout bepalen. Dit ligt natuurlijk ook aan het weer, maar wat leuk om zelf actief mee te helpen en te denken. De Schipper op de boten regelen het allemaal.

Boottocht IJsselmeer

 

Boottocht

Je hoeft geen zeil ervaring te hebben. Je kan niets doen en toekijken, maar ook actief meedoen. Dus voor iedereen is boottocht IJsselmeer leuk! De boten die wij aanbieden hebben bijna allemaal meerdere plekken om te overnachten. Tijdens de boottocht worden de maaltijden verzocht voor onderweg. Als jij op onze website een boot hebt uitgezocht waarmee jij wilt varen, dan lees je wat alle mogelijkheden zijn. Want je kan je ook aanmelden zonder een groep en dat het een verrassing wordt met wie je gaat varen. In de praktijk lijdt het tot leuke vriendschappen en  gezellige boottochten. Je kan met een groep zelf alles regelen met de Schipper wat je wilt en wat kan. Maar er  zijn ook kant en klare reizen. Natuurlijk ligt het aan het jaargetijde en het aantal dagen die je hebt. Vaak is er een leuke korting voor de wat jonge kinderen.

Voor kinderen

Vele boten zijn ook geschikt voor jeugdkampen, vele schippers hebben hier vele jaren ervaring mee.  Om het mogelijk gezelliger en ook goedkoper te maken met een groep, kan je meehelpen met koken. Maar natuurlijk kan je leren zeilen, leren hoe je een dek schrobt  een natuurlijk lekker luieren.  Blijft je ook slapen op de boot, dan wordt je s’avonds iets verteld over de sterrenstelsel  en planeten, want daar weet de Schipper ook veel van. Want vroeger navigeerde men via de sterrenhemel. In de zomer kan je natuurlijk ook heerlijk zwemmen, dorpjes ontdekken en misschien wel vissen.

Verschillende boten

De boten, die wij aanbieden zijn verschillend. De meesten zijn “oude dames’  die opgeknapt zijn tot luxe, gemoedelijke en mooi boten. De boten hebben een gezamenlijke zitplaatsen,  meerdere hutten, soms een zonnedek, sanitair en vele een centrale verwarming als je er op vaart met koude dagen.  Je kan ook met je gezin een weekend meevaren en je kinderen laten ervaren ( en jezelf natuurlijk ) hoe het is om op het water te leven. Te leven en slapen op een boot. Je bent er dan met meerdere mensen, die je niet kent, maar allemaal genieten op het water.  Zoals gezegd zijn er verschillende boten. Je hebt Klippers, Skutjes, Lemsteraken,  Tjalk, enz. Je hebt natuurlijk ook nog boten met 1 of 2 masten. Dus erg veel keuze, dus boek je boottocht IJsselmeer bij ons.