Mountainbiken in Suriname is heel bijzonder

Mountainbiken in Suriname is echt iets voor de liefhebbers. 

Fietsen door het oerwoud met een groep, genieten van de omgeving,  cultuur en de mensen. Hoe kan je het beste een land ontdekken dan op de fiets. Mountainbiken in Suriname is heel bijzonder!

Deze reis van 18 dagen heeft een review van  8,2

Klik hier om deze fietsreis Suriname te boeken.

Deze reis is voor de fietser met  een meer dan gemiddelde (fiets)conditie. Ervaring met het fietsen op een mountainbike maakt de fietstocht makkelijker. Ook het beschikken over een flexibele instelling maakt het makkelijker zaken die net even wat anders lopen te accepteren. Als je niet meer verder kunt of wilt fietsen is er de mogelijkheid in de volg-jeep te stappen.

Algemeen

Het is niet 100% fietsen door Suriname, je gaat ook per bus, boot.. je fietst ongeveer 60 km per dag, over vaak onverharde wegen.  Je kan je eigen fiets meenemen, maar je kunt ook een mountainbike huren.

De reis is inclusief overnachtingen en bijna alle maaltijden, er zijn drie of vier maaltijden, die jezelf moet regelen.  De overnachtingen zijn van in een pension, in een eco-lodge en meerdere nachten in een tent. Er wordt dan voor je gekookt. Slaapmatjes en klamboes zijn inclusief, een lakenzak/fleece deken is voldoende om mee te nemen.  Je kan in de tent slapen, maar wil je in een hangmat, dan kan dat ook!  De nachten in een hotel en/of pension zijn er (beperkt aantal) een persoons-kamers.

Fiets vakantie Suriname voor echte genieters

De eerste dag na aankomst in Paramaribo wordt er een bezoek gebracht, op de fiets natuurlijk,  aan een oude plantage. Daar begint je mountainbike  reis in het indrukwekkende Suriname. Je ziet de koloniale huizen,  fietst over de gravelwegen en ontdekt op je moutain bike het binnenland en oerwoud van Suriname. Je overnacht zelfs in tenten langs adembenemende  kreken.  Dus ook maximaal genieten van de natuur. Je gaat langs de grens met Brits Guyana, vaart over de grens rivier en verblijft enige tijd in vogelreservaat Bigi Pan.

De reis heeft geen extreme hoogteverschillen, meeste wegen zijn licht glooiend en aan het eind van de reis zijn er wat steilere heuvels. De weg naar Brownsberg is 500 meter hoog en zwaar. Dit zijn leuke en pittige uitdagingen. Tevens kan het de warmte in combinatie met de vochtigheid pittig zijn, daarom wordt er meestal in ochtend vroeg vertrokken. Mountain hiken in Suriname is en blijft bijzonder.

Durf jij deze leuke, bijzondere fietsvakantie op je mountain bike aan?

Klik hier om deze fietsreis Suriname te boeken.

 

 

Bekijk deze reis