Fietsen en Kamperen – Provençe, Vaucluse

Bekijk deze reis

Een Provençaals fietsavontuur met Fiets-Fun langs comfortabele campings te beginnen bij het ‘Wijndorp’ Chateauneuf du Pape. Over glooiende wijnbergen, langs zwoel geurende lavendelvelden en terracottakleurige dorpen. Bezoek historisch Orange en de Pont d’Avignon en geniet van een lekker glas Rhônewijn voor de tent die al voor u is opgezet en ingericht.
Fietsen van camping naar camping in de Provence
U maakt een trektocht langs drie verschillende, comfortabele campings, natuurlijk allen met een zwembad, gelegen in de buurt van Chateauneuf du Pape, Entrechaux en Tulette. Vanuit deze plaatsen kunt u als u wilt iedere dag een rondrit maken. De afstanden tijdens de twee verplaatsingen naar een andere overnachtingsplaats zijn tussen de 25 en de 50 km.
Hoogtepunten van deze Provence fietsvakantie
• De mooie, zonnige Provençe
• Leuke dorpen, mooie steden, fraai landschap, veel natuurschoon
• Ingerichte tent op fijne campings
• Programma (grotendeels) zelf in te richten
• Zeer geschikt voor families met kinderen
Fietsvakantie met verblijf in mobile homes 
Lijkt deze reis u wel wat maar zoekt u meer luxe dan een ingerichte tent? Of wilt u deze reis graag maken maar niet in de drukkere zomermaanden? Van 30 maart tot en met 15 juni is deze reis ook te maken met verblijf in mobile homes. U verblijft op dezelfde campings maar overnacht in een comfortabele mobile home in plaats van een tent. Informeer telefonisch of per mail naar de prijzen en mogelijkheden.
Dag 1
Aankomst Châteauneuf du Pape
U reist op eigen gelegenheid naar Châteauneuf du Pape.
Dag 2
Rondrit Châteauneuf du Pape
Vandaag is er weer gelegenheid om een prachtige route door het Rhônedal te volgen. Een bezoek aan Avignon behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. 
Dag 3
Châteauneuf du Pape – Entrechaux (46 km)
De rit begint glooiend over de heuvels rond Châteauneuf du Pape richting Jonquières. Vervolgens gaat het over rustige, verrassend vlakke, wegen richting Vaison-la-Romaine, een stadje met veel Romeinse overblijfselen. Vanaf hier is het nog maar enkele kilometers naar Entrechaux waar uw camping voor de komende nachten ligt.
Dag 4
Rondrit Entrechaux
Op deze dag heeft u de keuze; gaat u heerlijk genieten van de rust op de camping, zoekt u een rustig plekje aan het riviertje wat langs de camping loopt of maakt u een wat sportievere rit naar de Dentelles de Montmirial. Deze bijzonder gevormde bergtoppen steken pontificaal boven de wijngaarden en dorpjes in het dal uit.
Dag 5
Entrechaux – Tulette (25 km)
U verlaat de camping en rijdt in noordelijke richting één van Frankrijk’s mooiste regio’s binnen, de Drôme Provençale. U bent op weg naar het charmante, op een heuveltop gelegen Mirabel-aux-Baronnies. Over kleine, rustige binnenwegen, met daarin een paar korte hellinkjes, bereikt u de vallei van de rivier de Eygues of Aigues. Langs verstilde wijndorpjes volgt u een vlakke route naar Tulette dat zijn naam nog dankt aan de Prins van Oranje, die het “gij Ellett” noemde.
Dag 6
Rondrit Tulette
Maak een dagtocht door de landerijen naar Bollène. In het oude centrum staat de Collégiale St-Martin met zijn zadeldak en portaal uit de renaissance. Louis Pasteur verbleef hier in het jaar 1882. Vanaf het naar hem genoemde park heeft u een mooi uitzicht over de Rhône tot aan de heuvels van de Cevennen.
Dag 7
Tulette – Châteauneuf du Pape (40 km)
Vanaf de camping kunt u eerst richting Suze-la-Rousse gaan, dit dorp is al vanuit de verte herkenbaar aan zijn hooggelegen, imposante burcht. Vanaf hier gaat het zuidwaarts naar het kleine massief van Uchaux. Hier moet even wat worden geklommen op uw weg naar Rochguide en La Garde. Het is een mooie route door bossen, langs kleine akkers en hier en daar een wijngaard. U daalt af naar het antieke Sérignan du Comtat en fietst door het dal van het riviertje de Aigues richting de wijnstreek Châteauneuf du Pape.
Dag 8
Vertrek vanuit Châteauneuf du Pape
Vandaag eindigt uw arrangement.

Bekijk deze reis