Fietsen en Kamperen – Loiredal

Bekijk deze reis

Over rustige binnenwegen en fietspaden door het lichtglooiend land rondom de Loire. Tijdens deze Fiets-Fun kampeervakantie kom je langs wereldberoemde abdij van Fontevraud, de grotwoningen in Rochemenier én de dierentuin van Doué de la Fontaine. Een unieke ervaring, zeker voor wie overweegt eens in het buitenland te gaan peddelen. 
Fietsen van camping naar camping in het Loiredal
U maakt een trektocht langs drie verschillende comfortabele campings***, allen met een zwembad, gelegen in Saumur, Concourson-sur-Layon en Coutures. Vanuit deze plaatsen kunt u als u wilt mooie rondritten maken. De afstanden tijdens de verplaatsingen zijn maximaal 40 km over eenvoudig terrein. De fietspaden zijn uitstekend bewegwijzerd.
Hoogtepunten van deze Loire fietsvakantie
Fietsen – Loire Vallei, levendige stadjes, fraaie landschappen
Route – ontspannen, bewegwijzerde fietstochten
Kamperen – driesterren campings met zwembad 
Fietsvakantie met verblijf in mobile homes
Lijkt deze reis u wel wat maar zoekt u meer luxe dan een ingerichte tent? Of wilt u deze reis graag maken maar niet in de drukkere zomermaanden? Van 30 maart tot en met 15 juni is deze reis ook te maken met verblijf in mobile homes. U verblijft op dezelfde campings maar overnacht in een comfortabele mobile home in plaats van een tent. Informeer telefonisch of per mail naar de prijzen en mogelijkheden.
Dag 1
Aankomst Saumur
U reist op eigen gelegenheid naar Saumur.
Dag 2
Rondrit Saumur
Saumur is vandaag zeker een bezoek waard. Maar pak ook de fiets en volg de route naar de beroemde abdij van Fontevraud. Onderweg vindt u een afwisseling van wijngaarden, pittoreske dorpjes en uitgestrekte bossen.
Dag 3
Saumur – Concourson-sur-Layon (33 km)
Vanaf de boorden van de Loire gaat het richting het binnenland. Dit betekent eerst enkele hoogtemeters overwinnen en daarna over heel zacht glooiende wegen door de eindeloze wijnvelden van de Anjou. Onderweg komt u langs het kasteel van Montreuil Bellay. Daarna gaat het weer ontspannen over heel rustige wegen tussen de uitgestrekte akkers naar uw camping in Concourson-sur-Layon.
Dag 4
Rondrit Concourson-sur-Layon
Vandaag maakt u een dagtocht door het lichtglooiende Franse boerenland met uitgestrekte koren- en zonnebloemvelden, en hier en daar bos, kortom genieten op twee wielen. Met kinderen is een bezoek aan de indrukwekkende Doué de la Fontaine zeker een aanrader. 
Dag 5
Concourson-sur-Layon – Coutures (35 km)
Eerst gaat het richting Rochemenier, een dorpje met schitterende grotwoningen (Troglodytes). Onderweg vindt u ook vele turfsteengroeven, deze worden gebruikt voor de kweek van champignons. De verdere route naar Coutures kenmerkt zich vooral door het heerlijke Franse platteland waarop het ontspannen fietsen is. 
Dag 6
Rondrit Coutures
Uw kunt vandaag weer een prachtige rondrit maken richting de Loire met onderweg nog meer grotwoningen, kastelen, menhirs en dolmen. U mag natuurlijk ook genieten van een rustdag aan het zwembad van uw camping die ligt in een kasteeltuin.
Dag 7
Coutures – Saumur (38 km)
Volg vandaag voor een groot gedeelte de Loire à Vélo richting Saumur. Verwonder u over de monumenten van lokale, witte tufsteen zoals de abdij van St. Maur en de kerk van Cunault. Saumur is de thuishaven van de prestigieuze ruiterschool Cadre Noir, waar de elite van de Franse ruiters wordt opgeleid. 
Dag 8
Vertrek vanuit Saumur
Vandaag eindigt uw kampeerfietsvakantie in het Loiredal in Frankrijk.

Bekijk deze reis